Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

KLAS (Kampioenschap Lever Action Schieten)

Vanaf 1 oktober 2020 zijn wij van start gegaan met het Kampioenschap Lever Action Schieten, de "KLAS".

Wat houdt het Kampioenschap Lever Action Schieten in?

Elke maand kan een schutter twee Lever Action-kaarten met de hoogste score (op de 25 of 50 meter) inleveren bij het Kaartenbureau. Dit hoeft dus niet de wedstrijdkaart voor de interne clubcompetitie Lever Action Geweer te zijn. Het mag ook een oefenkaart zijn, want het gebeurt ons allemaal wel eens dat onze oefenkaart veel mooier is dan de uiteindelijke wedstrijdkaart. Voorwaarde is dat er 10 schoten op de kaart moeten zitten. Indien niet alle 10 schoten op de schietkaart zitten maar ook op de moederkaart, dan dient de schutter deze schoten zelf aan te geven op de schietkaart om aan een totaal van 10 schoten te komen. De hoogste kaart telt, de tweede kaart is de schaduwkaart bij gelijke scores.

De strijd om het Kampioenschap Lever Action Schieten staat los van de deelname aan de interne clubcompetitie Lever Action Geweer. 

Elke maand wordt de Beste Schutter van de KLAS bekend gemaakt. De Kampioen van de Maand wordt natuurlijk in het zonnetje gezet! 

En niet geschoten, is altijd mis, want de strijd om het Kampioenschap Lever Action Schieten gaat door. Aan het eind van het jaar wordt bekend wie de Kampioen Lever Action Schieten op de 25 en 50 meter is. 

Je kunt elke maand de twee beste scorekaarten (dat kan zowel voor de 25 als de 50 meter) inleveren in de KLAS-kast bij SV Juliana. Aan het eind van de maand worden de kaarten geteld en wordt het klassement opgesteld. 

Aan het eind van het jaar wint de beste schutter het Kampioenschap Lever Action Schieten.  Daaraan is uiteraard een mooie prijs verbonden!

Om voor iedereen gelijke kansen te bieden zullen de scores worden geklasseerd en zal ook rekening gehouden worden met deze "ranking" Zo kun je je ieder jaar weer verbeteren met de score. Klik hier voor KLAS-sering.

Deelname aan de KLAS kost € 5 per jaar.

Kijk: er wordt al druk geoefend op zo'n mooie KLAS-kaart ...

De schietkaarten voor het Kampioenschap Lever Action Schieten doen wij in de KLAS-kast. Deze kast is een mooi stukje samenwerking tussen een aantal professionals van SV Juliana. Het resultaat mag er zijn! 

KLAS-genoten van buiten SV Juliana kunnen een foto toesturen van de KLAS-kaart en deze kaarten tellen ook mee voor de strijd om het Kampioenschap Lever Action Schieten

Vanaf 1 juni 2021 gaat de KLAS weer van start en wordt gestreden om het interne Kampioenschap Lever Action Schieten. Wegens het opstarten na Corona tellen de scores voor de maanden juni en juli samen, zodat we voor het Kampioenschap Lever Action Geweer uitkomen op zes maanden, waarvan de vier hoogste mee tellen voor het Kampioenschap Lever Action Schieten