Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Dynamisch Lever Action Schieten 

Op de schietbaan van SV Juliana kunnen de Lever Action-schutters zich bekwamen in het dynamisch schieten. Er kan worden geoefend voor de discipline Dynamic Service Rifle (DSR). Dit is een discipline die door de Minister van Justitie wordt aangemerkt als een gangbare schietsportdiscipline. Deze discipline is opgenomen in Bijlage C8 bij de Circulaire Wapens en Munitie 2019. 

De Wassenaarse Lever Action Schutters hebben een vaardigheidstraining ontwikkeld voor het dynamisch schieten met Lever Action-wapens , de DLAS (Dynamisch Lever Action Schieten ). Met deze training kunnen de Lever Action-schutters zich voorbereiden en bekwamen in het dynamisch schieten om op een veilige wijze de DSR-licentie te behalen. Er wordt geoefend vanaf verschillende stages in verschillende houdingen. Voor degenen die de DSR-licentie willen behalen bestaat de mogelijkheid om de discipline Dynamic Service Rifle op een serieuze wijze in wedstrijd- en verenigingsverband te beoefenen op de schietsportaccommodatie van SSV Katwijk. De discipline DLAS is volledig afgestemd op en in de lijn met de door de door de Minister erkende discipline DSR-NPSA. Met het beoefenen van DLAS kan de dynamische schietvaardigheid op niveau gehouden worden. 

Hierbij gaat een link naar het DLAS Schiet- en wedstrijdreglement

Het eerste parcours voor DLAS is ontwikkeld, de diverse stages zijn in voorbereiding. 

Bij DLAS wordt op de schietbaan een parcours afgelegd en wordt er geschoten op verschillende afstanden vanuit verschillende posities binnen een bepaalde tijd. De stages wisselend regelmatig om de competitie dynamisch én spannend te houden. Er wordt geschoten op een afstand van 25, 20, 15 en 10 meter op een schijf en losse doelen. Diverse variaties zijn mogelijk.