Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Wie zijn wij?

Wij zijn de Vereniging Lever Action Geweer, opgericht door de Wassenaarse Lever Action Schutters, een vereniging van enthousiaste sportschutters met een passie voor het beoefenen van de schietsport met Lever Action-geweren.  

SV Juliana in Wassenaar heeft als eerste schietvereniging in Nederland in 2015 een open landelijke wedstrijd georganiseerd voor het schieten met Lever Action-geweren in alle verschillende kalibers op haar 25 en 50 meter-baan in Wassenaar. Ook werd toen al enige jaren de interne clubcompetitie Lever Action Geweer op de 25 en 50 meter georganiseerd. 

Door het organiseren van de interne clubcompetitie en de open wedstrijden in de discipline "Lever Action Geweer" in Wassenaar raakten steeds meer sportschutters geboeid door deze leuke tak van de schietsport. Veel leden van SV Juliana werden zó enthousiast dat zij ook zelf in het bezit wilden komen van zo'n mooi Lever Action-geweer. De schietvereniging van SV Juliana in Wassenaar werd daarmee de bakermat van het Lever Action-schieten.

Aan de open wedstrijden "Lever Action Geweer" op de 25 en 50 meter, wordt jaarlijks meegedaan door sportschutters vanuit het hele land. Elk jaar kunnen wij ook weer rekenen op trouwe deelnemers vanuit het buitenland.

Wij delen onze passie voor deze bijzondere tak van de schietsport inmiddels ook met veel Lever Action-schutters van andere schietverenigingen, zowel in Nederland als België. Daarom gaan wij nu als de Vereniging Lever Action Geweer samen met SV Juliana, KSV Oranje Nassau en SSV Katwijk verder met het organiseren van Lever Action Geweer-wedstrijden en onderlinge clubcompetities in de discipline Lever Action Geweer. 

Wat wij gemeen hebben is dat wij graag met elkaar in wedstrijd- en verenigingsverband het schieten met Lever Action-wapens op een serieuze manier als tak van de schietsport willen beoefenen. Wij willen dit niet alleen doen op onze verenigingen in de vorm van een interne clubcompetitie, maar ook landelijk of in competitievorm tussen andere schietverenigingen in de erkende en gereglementeerde discipline "Lever Action Geweer".

De wedstrijden voor het komende schietjaar worden geschoten in de Klassen bepaald op grond van de RANKING van het jaar ervoor.