Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Historische Wapens - Lever Action Geweer "Pope"

Met Lever Action-geweren kan tevens deelgenomen aan wedstrijden in de schietsportdiscipline Historische Wapens - "Pope". De schietsportdiscipline Lever Action Geweer "Pope" wordt staand geschoten met een historisch achterlaadgeweer, dat is ontworpen voor het gebruik van zwart kruit-patronen op een afstand van 50 meter. Van de 13 schoten tellen de 10 hoogste schoten.

Deze discipline zal kunnen worden beoefend tijdens zwart kruit-wedstrijden die door verschillende schietsportverenigingen worden georganiseerd. 

Meer informatie over wedstrijden waar u de schietsportdiscipline Lever Action Geweer "Pope" kunt beoefenen volgt binnenkort.

De wedstrijden in de schietsportdiscipline Lever Action Geweer "Pope" worden verschoten volgens het KNSA Schiet- en wedstrijdreglement, deel VII, Wapengroep "Historische Wapens".

 

Een Uberti, model 1873, in het kaliber .38Sp. Zowel het model als de munitie dateren van vóor 1900. De Uberti is een fraaie replica van het historische geweer, de Winchester model 1873.

Ook deze Winchester, model 1892, in het kaliber .38-40 is uitermate geschikt om de discipline "Pope" mee te beoefenen. Het model en munitie dateren van vóór 1900.


Het is toch ongelofelijk hoe mooi dit wapen nog is: een Winchester model 1892, met bouwjaar 1896. Deze 125 jaar oude Dame staat haar mannetje op de schietbaan. Op de 25 en 50 meter worden prachtige groepjes geschoten in het zwart. 

Foto's van haar nog oudere broertje, een Winchester model 1892 van het allereerste bouwjaar uit 1892 volgt binnenkort. Op dit wapen prijkt een prachtige inscriptie op de haan. Ook dit wapen is in bezit van een trotse Wassenaarse Lever Action Schutter.

U vindt hier binnenkort nog meer mooie foto's van de originele Winchester Lever Action-geweren in de modellen 1892 en 1873.  


Dat ziet er toch prachtig uit nog voor een wapen van 125 jaar oud ...!