Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

SV Juliana - wedstrijden

Hier vindt u informatie over de wedstrijden van die door SV Juliana, in samenwerking met de Wassenaarse Lever Action Schutters worden georganiseerd.  

SV Juliana organiseert in samenwerking met de Wassenaarse Lever Action Schutters een aantal open landelijke wedstrijden in de discipline Lever Action Geweer. Traditiegetrouw vindt deze wedstrijd plaats op de zondag in de derde week van mei en op de zondag rondom de jubileumdatum van SV Juliana (1 november).

Vanaf 2015 is SV Juliana begonnen met het organiseren van landelijke Lever Action-wedstrijden. Landelijke wedstrijden voor het schieten met enkel Lever Action-geweren ontbraken tot dan toe. Vanuit de leden van SV Juliana kwam de vraag om een wedstrijd speciaal voor Lever Action-geweren te organiseren. SV Juliana heeft toen in Wassenaar de eerste wedstrijd Lever Action Geweer in Nederland georganiseerd. Dat was een groot succes en deze wedstrijd wordt dan ook elk jaar herhaald.

Op 1 december 2019 is een jubileumwedstrijd georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van SV Juliana op 1 november 2019, "de Juliana 100". Deze wedstrijd werd bijzonder goed bezocht. Daarom is besloten ook die traditie voort te zetten en elk jaar rond de jubileum-datum een wedstrijd Lever Action Geweer te organiseren. Rond die datum vindt dan ook de interne Lever Action-wedstrijd plaats, "het JulianAatje", opgedragen aan de voorzitter van SV Juliana ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Aan de wedstrijden doen mee Lever Action-schutters uit binnen- én buitenland. Geschoten wordt met Lever Action-wapens in alle diverse kalibers, van .22LR, .22WMR, .30/30, .357, .38-40, .38Sp, .44-40, .45LC tot .45-70.  

Gezien de grote vraag naar Lever Action Geweer-wedstrijden is besloten om in 2021 naast de reguliere wedstrijden in mei en november nog een aantal Lever Action Geweer-wedstrijden te organiseren. De wedstrijden vinden plaats op 27 juni 2021, 26 september 2021, 7 november 2021 en 12 december 2021. Deze wedstrijden tellen mee voor het nationaal Kampioenschap Lever Action Geweer en tevens voor de RANKING in de discipline Lever Action Geweer.

Voor vragen over deze wedstrijd kunt u terecht bij SV Juliana op mailadres secretaris@svjuliana.nl of via het contactformulier op deze website.