Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Welkom op de website van de Vereniging Lever Action Geweer van de Wassenaarse Lever Action Schutters

Wij zijn een vereniging van enthousiaste Lever Action-schutters, die bij elkaar zijn gekomen om in nationaal en internationaal verband Lever Action Geweer-wedstrijden te organiseren, alsmede onderlinge competities en het (inter)Nationaal Kampioenschap Lever Action Geweer. Wij zijn begonnen bij SV Juliana in Wassenaar, waar in 2015 de eerste onderlinge competitie voor Lever Action-geweren van start ging, gevolgd in 2017 door de eerste landelijke open wedstrijd voor Lever Action-geweren. De basis voor onze vereniging is daarom gelegd door de Wassenaarse Lever Action Schutters

Inmiddels hebben wij ons enthousiasme voor het schieten met deze historische Lever Action-geweren gedeeld met een aantal andere schietverenigingen in de regio en is een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen een aantal schietverenigingen in de regio Zuid-Holand om Lever Action Geweer-wedstrijden te organiseren onder de VLAG van de Vereniging Lever Action Geweer in de nieuwe erkende schietsportdiscipline Lever Action Geweer op 25 en 50 meter

Op 31 januari 2023 heeft de Minister van Justitie na een lange aanvraagprocedure van bijna vier jaar de discipline Lever Action Geweer erkend als gangbare schietsportdiscipline waarvoor een redelijk belang bestaat in de zin van de Circulaire Wapens en Munitie. De discipline Lever Action Geweer zal worden opgenomen als erkende schietsportdiscipline in Bijlage C8 bij de Circulaire Wapens en Munitie.

Op deze website vindt u informatie over de (open) wedstrijden in de discipline Lever Action Geweer, het (inter)nationaal Kampioenschap Lever Action Geweer en de bijbehorende RANKING, de interne clubcompetities Lever Action Geweer die op de schietverenigingen wordt gehouden, de schietsportdiscipline Lever Action Geweer op de 25 en 50 meter,  de dynamische schietvaardigheidstrainingen voor Lever Action-geweren (Dynamisch Lever Action Schieten, oftewel DLAS), de wedstrijden voor de schietsportdiscipline Lever Action Geweer "Pope" en andere wetenswaardigheden over Lever Action-wapens. 

Let op

  • De Lever Action Geweer-wedstrijden voor 2023 zijn gepland op: 19 maart 2023, 13 mei 2023, 18 juni 2023 en 24 september 2023. Deze wedstrijden tellen mee voor het Kampioenschap Lever Action Geweer 2023 en voor de RANKING 2023.
  • Op zondag 19 maart 2023 vindt de eerste Lever Action Geweer-wedstrijd plaats in Den Haag. Deze wedstrijd telt mee voor het Kampioenschap Lever Action Geweer 2023 en voor de RANKING 2023. Inschrijven voor de wedstrijd kan via de online baanplanner.
  • Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de tweede Lever Action Geweer-wedstrijd plaats in Katwijk. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de online baanplanner.
  • Op zondag 18 juni 2023 vindt de derde Lever Action Geweer-wedstrijd plaats in Den Haag. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de online baanplanner.
  • Op zondag 24 september 2023 organiseert SV COM 's-Gravenhage een Lever Action Geweer-wedstrijd in Wassenaar. De resultaten van deze vierde wedstrijd tellen mee voor het Kampioenschap Lever Action Geweer 2023 en de RANKING 2023. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de online baanplanner.
  • Op zaterdag 28 oktober 2023 vindt de vijfde Lever Action Geweer-wedstrijd plaats bij SV De Vrijheid in Leiderdorp. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de online baanplanner.
  • Waar mogelijk zullen wij in 2023 ook weer een aantal dynamische schietvaardigheidstrainingen organiseren in de dynamische discipline DLAS. Nader bericht hierover volgt.