Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Dynamisch Lever Action Schieten - demonstratie 13 juni 2021 

Het eerste DLAS-parcours is ontwikkeld en de eerste stages zijn gefabriceerd. De Wassenaarse Lever Action Schutters zijn trots op de ontwikkeling van het eerste dynamische parcours "The Buckhorn" en hebben op zondag 13 juni 2021 een demonstratie gegeven van dit parcours Dynamisch Lever Action Schieten

Na een uitleg over de parcours en de in acht te nemen veiligheidsmaatregelen vond een demonstratie plaats op de baan. Vervolgens kon de eerste schutter een rondje op het parcours lopen. Na het afronden van het parcours werd de schutter veilig van de baan af begeleid en werd het parcours weer opgebouwd. Er deden 20 schutters mee en de scores van deze schutters waren boven verwachting goed. De één liep sneller over het parcours dan de ander, en de ander nam meer tijd en raakte meer doelen. De winnaar van de wedstrijd is lid nummer 32 geworden met een prachtige score van 73 punten in 47 seconden. Hiermee kwam zijn score op 86. Goed gedaan hoor!

De uitslagen van de demonstratie van deze nieuwe discipline DLAS vind je hier.

Hieronder volgen wat impressies van de demonstratie Dynamisch Lever Action Schieten.

Hier ziet u de winnaar zijn laatste en winnende schot lossen op stage 4. Hij schiet met het clubwapen, de Uberti Sporting Rifle in .38Sp. U ziet hoe relaxed het dynamisch schieten er aan toe gaat, gewoon met korte broek. op slippers, een mix van Cowboy, General Lee en een een vleugje Hawaiï. 

 


Hier ziet u nummer 2 op de ranglijst zijn eerste schot lossen op stage 1. Deze linkshandige schutter schiet met een Henry-geweer in kaliber .22LR. 

Hier ziet u nummer 2 op de lijst in actie en uiterste concentratie op stage 2.