Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Wij waren er bij ...

Hier vindt u informatie over andere wedstrijden waaraan leden van de Wassenaarse Lever Action Schutters deelnamen en andere wetenswaardigheden.

3e onderlinge LAG-Katwijk

Een aantal Wassenaarse Lever Action-schutters deed op 1 december 2019 mee aan de derde onderlinge Lever Action Geweer-wedstrijd in Kawijk. De Wassenaarders deden het minder goed op deze onbekende baan, waar geschoten werd op een afstand van 50 meter in de discipline "Lever Action Geweer - Pope". De plaatsen op het podium werden ingenomen door drie Katwijkse Lever Action-schutters; de winnaar had een mooie score van 90 punten, geschoten met een Winchester model 1892 in het kaliber .38-40 WCF. Gelukkig zijn deze drie topschutters nu alle drie ook een gewaardeerd van de WLAS geworden ... Onze Wassenaarse Lever Action-schutters moesten het doen met een 5e, 8e en 12e plaats. 

HASV - 8 maart 2020

Op 8 maart 2020 heeft een aantal Wassenaarse Lever Action-schutters meegedaan aan de Lever Action-wedstrijd "Pope" bij de Haagse Ambtenaren Schietvereniging in Noordwijkerhout. Deze wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met onze Katwijkse Lever Action-schutters. Er werd geschoten op een afstand van 25 meter in de discipline "Lever Action Pope". Het was reuze geanimeerd en het er werd goed geschoten die ochtend. De winnaar (WLAS-lid nummer 1) ging naar huis met de eerste prijs (een mooi drankpakket) met maar liefst 95 punten. Een knappe prestatie!

De andere twee WLAS-schutters behaalden de 9e en 12e plaats van de 24 deelnemers. Opmerkelijk is dat alle drie Wassenaarse schutters deze fraaie score behaalden met een Rossi M175, model 1892, in het kaliber .45LC. 

4e onderlinge LAG-Katwijk

Een aantal Wassenaarse Lever Action-schutters zal het op zondag 28 november 2021 opnemen tegen een club fanatieke Katwijkse Lever Action-schutters bij SSV Katwijk in Katwijk. Wie gaat die zondag met de eer strijken ...?