Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Wedstrijd 27 september 2020

Op 27 september 2020 vond bij SV Juliana de wedstrijd Lever Action Geweer op de 25 en 50 meter plaats. De wedstrijd was druk bezet: 68 van de 70 banen waren vol. Aan de wedstrijd werd deel genomen door Lever Action-schutters vanuit het hele land. Naast onze Wassenaarse schutters waren er ook weer veel enthousiaste Lever Action-schutters uit Katwijk en mochten wij ook enkele échte Cowboy Action-schutters verwelkomen op de wedstrijd. Onze trouwe Belgische schutters moesten helaas verstek laten gaan in verband met de strenge Corona-regels voor het reizen van en naar het buitenland. Zij werden door iedereen gemist en wij houden de contacten met hen warm voor een weerzien op een volgende wedstrijd. 

Namens de Wassenaarse Lever Action Schutters kregen alle deelnemers een mooi aandenken voor deelname aan deze wedstrijd. Met veel dank aan een kundige schutter van SV Juliana voor dit prachtige en creatieve resultaat.


De eerste prijs op de 25 meter ging naar een Wassenaarse Lever Action-schutter met een score van 188 punten.  Hij schoot de wedstrijd met een replica van het historische geweer de Winchester model 1892, de Rossi M175 in kaliber .45LC. Een prachtig resultaat! Ook de patronen voor dit wapen waren natuurlijk hand-made in Wassenaar ...

Hij werd op de voet gevolgd door twee Wassenaarse schutters met een gelijke score van 186 punten. De Rossi M175 in kaliber .45LC heeft overigens wel zijn dienst bewezen, want die behaalde met de meeste "inner-tens" de tweede plaats. Ook leuk om te vermelden is dat de derde plaats ook werd behaald met een replica, en wel de (kersverse) Uberti model 1873 in het kaliber .38Sp. Net aangekomen van een lange reis van Groningen naar Wassenaar werd de Uberti al meteen ingezet op de wedstrijd en liet zich gelden. 

De eerste prijs op de 50 meter ging naar de winnaar van de 25 meter. Deze Wassenaarse Lever Action-schutters schoot zich dus in de eerste twee series naar de podiumplaats met een score van maar liefst 174 punten! Dat is toch een geweldige prestatie!

De tweede prijs met een score van 170 punten ging naar een zeer kundige Lever Action-schutter uit Katwijk met een Winchester model 1895 in kaliber .30/30, met een 26' inch lange loop.

De derde prijs ging naar een Wassenaarse Lever Action-schutter met een score van 165 punten. Naast baancommandant stond hij daarom ook zijn mannetje op het schietpunt!

De Wassenaarse Lever Action Schutters kijken tevreden uit naar een zeer geslaagde wedstrijd.  

Hier vindt u de uitslagen van de wedstrijd van 27 september 2020 op de 25 meter en 50 meter.