Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Het dynamische parcours "The Buckhorn"

De Wassenaarse Lever Action Schutters hebben speciaal voor het dynamisch schieten met Lever Action-wapens een parcours ontwikkeld om de schietvaardigheid in het dynamisch schieten te trainen en bij te houden. Deze schietvaardigheidstraining heet Dynamisch Lever Action Schieten, DLAS.

Het eerste parcours dat door de WLAS is ontwikkeld is "The Buckhorn", met een knipoog naar het Wilde Westen waar het schieten met Lever Action-geweren ooit begon, en naar de bekende "The Buckhorn Saloon" en het fraaie richtmiddel op de Lever Action-geweren. 

Vanaf 1 juli 2021 zal op SV Juliana op nader aan te kondigen momenten door de Wassenaarse Lever Action Schutters deze dynamische schietvaardigheidstraining DLAS worden aangeboden. Een introductie vond plaats op zondagmiddag 13 juni 2021. Bij voldoende belangstelling zal de eerstvolgende vaardigheidstraining plaatsvinden op 11 juli 2021. Nadere informatie over de data volgt.

Stap in de wereld van het dynamisch Lever Action-schieten en beleef "The Buckhorn"-parcours!

Het parcours "The Buckhorn" bestaat uit 4 stages, waarbij op een afstand van respectievelijk 25, 15 en 10 meter op doelen wordt geschoten. De maximale score die behaald kan worden is 100 punten (met 10 schoten). Het parcours moet afgelegd worden binnen een bepaalde tijd. Dat betekent dat wij er de vaart in moeten houden: wij doen immers dynamisch schieten.