Vereniging Lever Action Geweer

Wassenaarse Lever Action Schutters

Wedstrijd 19 maart 2023

De eerste Lever Action Geweer-wedstrijd voor het jaar 2023 zit er weer op. De wedstrijd is verschoten op zondag 19 maart 2023 bij KSV Oranje Nassau in Den Haag. Voor het eerst is er geschoten in de erkende schietsportdiscipline Lever Action Geweer op de 25 en 50 meter. Deze discipline is op 31 januari 2023 erkend door de Minister van Justitie. 

Tijdens deze wedstrijd is ook geschoten voor de discipline Lever Action Geweer - Pope ("Henry"), speciaal voor Lever Action-geweren met zwart kruit munitie. 

De wedstrijd telt mee voor het Kampioenschap Lever Action Geweer 2023 op de 25 en 50 meter en de RANKING 2023 voor de schietsportdiscipline Lever Action Geweer. De wedstrijd is verschoten aan de hand van de RANKING 2022 in de klassen H, A, B. C, D en E. Naast het eindklassement is ook een uitslagenlijst per klassering opgemaakt.

Het was een succesvolle wedstrijd met weer een aantal nieuwe enthousiaste Lever Action-schutters erbij. Ook deze wedstrijd konden wij weer rekenen op de deelname van onze trouwe Belgische Lever Action-schutters. 

Het schieten op de buitenbaan bij KSV Oranje Nassau bracht weer een nieuwe dimensie met zich, maar die laat zich niet vertalen in de scores. Er wordt heel goed geschoten en er vindt steeds meer concurrentie plaats, ook onderling in de verschillende klassen. 

De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 bij SSV Katwijk. Weer een nieuwe baan, met nieuwe kansen! Wij zien jullie graag in Katwijk!